Begynder sko - barnets første sko

Når barnet er begyndt at gå – og kan tage sine først skridt, er det tid til at købe begyndersko. Vi anbefaler ikke at man køber sko før, da fødder og muskler skal være tilstrækkeligt udviklede. Dette sker som regel i 10-15 måneders alderen. Barnet lærer ikke at gå hurtigere, fordi det får sko på – ofte kan det bremse udviklingen hvis de får sko på for tidligt.

Det er vigtigt ikke at købe de første sko for store. Normalt anbefaler vi op til 1,5 cm i voksetillæg. Men til de mindste anbefaler vi ikke mere end 1-1,2 cm, da det er vigtigt at de får den optimale støtte, og ikke går og snubler over snuderne.

ANGULUS begyndersko har en tyndere sål, og har som oftest en lidt højere hælkappe, end ANGULUS sko til større børn. Dette gør at de er fleksible og giver en god støtte - og dermed er lettere at lære at gå i. Til den allerførste sko anbefaler vi en model med enten snøre eller velcrolukning, så de kan justeres og tilpasses efter foden. Det vil for mange børn være en underlig fornemmelse at få sko på for første gang - og netop derfor, er det vigtigt at vælge den helt rigtige model og størrelse. De fleste vælger en begyndersko indtil barnet er ca. 2 år og kan gå og løbe stabilt. 

Vi anbefaler at man kigger forbi en af vores mange dygtige forhandlere og får en god og kyndig vejledning i det første par sko.

<< til børnesko guide