ANGULUS TEX-støvler

Mange af vores vinterstøvler er fremstillet med ANGULUS TEX, som er en membran der er lamineret imellem foer og overlæder. Membranen holder effektivt vand ude, men tillader samtidig at foden kan ånde, dvs. varme og fugt kan komme ud.

Er strømperne alligevel fugtige efter nogle timers leg, så er det sandsynligvis fordi det ikke er koldt nok til vinterstøvler. Vores forede vinterstøvler med TEX-membran egner sig bedst når temperaturerne nærmer sig fem grader celsius eller derunder. En barnefod kan svede op til 2-3 spiseskefulde om dagen – så hvis det er for varmt og foden sveder, kan det gøre strømperne fugtige – denne fugt kommer altså indefra og ikke udefra pga. utætheder.

De fleste af vores lammeuldsforede støvler er med ANGULUS TEX – vi har dog også enkelte modeller uden. I varebeskrivelsen kan du se om en støvle er med ANGULUS TEX.

For at sikre at ANGULUS TEX bevarer sine egenskaber, er det vigtigt at pleje overlæderet med imprægnering og skocreme. Ved den rette pleje af overlæderet, sørger TEX membranen for at støvlen holdes 100% tør og at foden kan ånde.

ANGULUS uldfoer

Alle ANGULUS TEX-vinterstøvler er foret med lammeuld. Det er dejligt blødt, holder fødderne varme og giver et godt klima i støvlen.

Selvom lammeuldsforet lægger sig i takt med at støvlen bliver gået til, så tager det lidt af pladsen i støvlen, og du skal derfor regne med et voksetillæg på ca. 1,5 cm, når du køber vinterstøvler. På denne måde er der både plads til en tykkere strømpe, samt at vrikke med tæerne og vokse lidt i det halve års tid, hvor støvlerne er i brug.

<< til børnesko guide