Størrelsesguide: Få købt den rigtige størrelse

Det er vigtigt at få købt den rigtige størrelse. Er skoen for stor får barnet ikke den rette støtte, og man kan opleve at barnet snubler. Er størrelsen for lille, vil barnet hurtigt vokse ud af den.
Sko og sko-størrelser er forskellige, så man kan ikke regne med, at barnet blot skal have en størrelse større end sidst købte sko. Mål derfor altid barnets fod inden der købes nye sko.
Nogle sko er lavet til smalle fødder og andre til brede fødder. Skoene kan se meget ens ud, så det er vigtigt at tjekke hvilken pasform skoen har. Køber man sko på vores webshop kan man i teksten ved hver enkelt sko, læse hvilken pasform skoen har.

Skoens indvendige mål

På alle børnesko på ANGULUS.dk kan du se skoens indvendige mål (målene kan variere fra model til model). Det indvendige mål er skoens indvendige længde fra hæl til tå. Måler barnets fod f.eks. 14 cm skal du gå efter den størrelse som er ca. 15,2 cm lang (eller så tæt på som muligt). Som udgangspunkt anbefaler vi et voksetillæg på 1,3-1,5 cm på børnesko, og 1-1,2 cm på begyndersko.

Et lille tip! Det er en rigtig god idé at starte ud med en tynd strømpe i sandalerne de første 14 dages tid. Vores sandaler er lavet af læder, hvorfor det lige skal have tid til at forme sig, og tilpasse sig efter foden, inden de små bare fødder skal i.

Sådan måler du barnets fod

Du kan selv måle dit barns fødder. Det er vigtigt, at barnet står op, og lægger vægten helt ned på den fod, der måles. Husk altid at måle begge fødder, da det er meget normalt at der kan være lidt forskel. Hvis barnet krummer tæer, så gå en lille tur og mål igen.

Stil dit barns fod med hælen op ad væggen (enten på et målebånd eller et stykke papir). Tegn en streg foran den længste tå og mål herefter længden. Det er normalt at der er lidt forskel på fødderne, men er der mere end 2 mm til forskel, så mål igen for en sikkerheds skyld.
Få hjælp i butikken eller kundeservice

 I ANGULUS butikken på Sværtegade 10, 1118 Kbh K står vi klar til at hjælpe med at måle dit barns fod og finde skoen med den rigtige pasform til dit barns behov.

Du kan også booke en tid i butikken hvor du kan få råd og vejledning og har du allerede fundet sko du ønsker at prøve, kan vi have fundet dem klar til dig på forhånd.

Book en tid i butik

Toggle Nav
  • guide

Til toppen