Størrelsesguide: Få købt den rigtige størrelse

Det er vigtigt at få købt den rigtige størrelse til barnet; er skoen for stor kan barnet snuble og er den for lille, vil barnet hurtigt vokse ud af den.
Sko og sko-størrelser er forskellige, så man kan ikke regne med, at barnet blot skal have en størrelse større end sidst købte sko. Mål derfor altid barnets fod inden der købes nye sko!
Nogle sko er lavet til smalle fødder og andre til mere brede fødder. Skoene kan se meget ens ud, så det er vigtigt at tjekke hvilken pasform skoen har. Køber man sko på vores webshop kan man i teksten ved hver enkelt sko læse om, hvilken pasform skoen har.

Barnets fod + voksetillæg = skoens indvendige mål

På alle børnesko på ANGULUS.dk kan du se skoens indvendige mål (det kan variere fra model til model). Det indvendige mål skal dække barnets fod PLUS et voksetillæg så barnet kan vokse i skoene og tæerne ikke rammer snuden. Du skal derfor måle barnet fod og tillægge et voksetillæg. Som udgangspunkt skal voksetillægget være på 1,2-1,5 cm på børnesko, dog kun 1-1,2 cm på begyndersko. Det kan desuden være en god idé at bruge sokker i sandalerne i starten, for dels at vænne foden til sandalen og for at sandalen også sidder godt fast i starten af sæsonen.

Sådan måler du barnets fod

Du kan selv måle dit barns fødder. Det er vigtigt, at barnet står op, når der sker. Hvis barnet krummer tæer, så gå en lille tur og mål igen.

Læg et stykke papir op af en væg. Stil barnet herpå, med hælen op af væggen. Tegn en streg foran den længste tå på begge fødder og mål herefter længden på den længste fod. Der er normalt lidt forskel på de to fødder, men er der er mere end 2 mm, så mål føderne igen for en sikkerheds skyld

Få hjælp i butikken

 I ANGULUS butikken på Sværtegade 10, 1118 Kbh K står vi også klar til at hjælpe med at måle dit barns fod og finde skoen med den rigtige pasform til dit barns behov.

 

Toggle Nav
  • guide

Til toppen