Fri fragt over 700kr. - Hurtig levering 1-2 dage - Gratis retur

Toggle Nav
Expander
Pleje
Loading...
Filtrer
Filtrer
close
Shopping muligheder

Skopleje

Til toppen

Sådan plejer du dine sko

Giv dine sko de bedste betingelser for et langt og lykkeligt liv, ved at pleje dem jævnligt. Velplejede sko holder længere og ser flotte ud - og det tager måske slet ikke så lang tid som du tror!

Ved daglig brug af skoen anbefaler vi at gennemføre en plejerutine hver 14. dag – Vind og vejr spiller også en afgørende rolle i forhold til, hvor ofte det er nødvendigt.

 

Sko i glat læder

Vi anbefaler at alle lædersko imprægneres 2-3 gange inden brug. 

Bruges skoene dagligt, bør de imprægneres ca. hver 14. dag (især vigtigt ved vintersko og -støvler). Pletter, jord mv. på skindet kan fjernes med en fugtig klud eller renses med combi cleaner.

For at opfriske farven og fugte skindet bruges skocreme. Til sorte sko anbefaler vi sort skocreme, mens de øvrige farver kan plejes med matchende farve eller en neutral skocreme.

Hvis det skal gå hurtigt, kan du bruge en shoeshine svamp til en hurtig opfriskning af skoen. Shoeshine og combi cleaner kan dog ikke erstatte pleje med skocreme.

Du kan også bruge læderfedt, men da læderfedt og skocreme ikke mixer godt, bør man vælge enten eller. Skindet kan dog blive en tand mørkere når det har fået en gang læderfedt, til gengæld behøver man ikke at imprægnere, da det ligger en beskyttende hinde om læderet.

 

Sko i ruskind og nubuck

Vi anbefaler at alle ruskinds- og nubuck sko imprægneres 2-3 gange inden brug. 

Bruges skoene dagligt, bør de imprægneres ca. hver 14. dag (især vigtigt ved vintersko og -støvler). Ruskind og nubuck må ikke tørres af med en fugtig klud. Lad i stedet skoen tørre og børst snavset væk med en ruskindsbørste - er dette ikke nok kan du bruge en combi cleaner der renser i dybden og fjerner de fleste stridige pletter. Herefter behandles med ruskindspleje og/eller imprægnering. 

For at pleje ruskind og nubuck bruges ruskindspleje, der er super godt til at opfriske farven og fugte ruskindet/nubucken. Skoen duppes forsigtigt med væsken med påføringssvampen. Du kan bruge ruskindspleje løbende når skoene trænger til en farveopfriskning - evt. blot på spidsen af skoen som ofte er lidt mere udsat.

 

Veganske sko lavet af PIÑATEX®- fibre

Piñatex er et naturligt materiale, som kan have små variationer i strukturen og farven.

For at vedligeholde dine sko anbefaler vi, at imprægnere skoene med combi care som både imprægnere og plejer skoen. Pletter skal fjernes med vand med en klud eller svamp.

 

Laksko

Laksko tåler ikke imprægnering, hvorfor du endelig ikke skal imprægnere dine laksko.

Lak kræver stort set ingen vedligeholdelse. Man kommer langt med en fugtig klud til at fjerne smuds og snavs. Herudover kan du købe en lakpleje, der renser og plejer lakken og giver det en flot glans. Lakpleje er uden farve og passer derfor til alle farver lak. 

Man skal dog være opmærksom på, at såfremt man får en rids i lakoverfladen, så kan man ikke gå ind og reparere/pudse lakken op – som man ofte kan på en almindelig læderoverflade.

 

Rågummisåler

Rågummi er et naturmateriale der kan reagere på både varme og kulde. Du bør derfor ikke efterlade sko med rågummisåler direkte i solen på en sommerdag - da sålen kan smelte i ekstrem varme og blive deform.

Rågummisålen kan blive hård og krystallisere over tid. Dette kan løses ved at stille skoen på en mellemvarm radiator under opsyn i ca. 30-60 minutter, eller til de er bløde og fleksible igen.

Hvis rågummisålen klistrer, kan det nemt repareres hos en skomager. Skomageren kan fjerne et tyndt lag af rågummisålen og herefter påføre talkum.

 

Undgå sure sko og fødder

Det er meget forskelligt hvor meget vores fødder sveder. Men især forede vinterstøvler og sandaler kan blive meget varme indvendigt og skoens sål fugtig.

Derfor bør du give dine yndlingssko et par dages pause af og til, så de har mulighed for at tørre helt op. Det giver mindre dårlig lugt og et bedre klima for dine fødder.

 

Opbevaring udenfor sæson

Når sæsonen skifter og skoene skal pakkes væk, bør du pleje dem. Så kan du også glæde dig til at pakke flotte sko ud, når det igen bliver sæson. 

Rengør skoene alt efter materiale som beskrevet herover og rengør sålen godt. Når skoene er tørre kan de med fordel pakkes ned i en skoæske, der med sit tørre klima er det bedste sted at opbevare sko og sikrer at skoene ikke bliver mast eller støvet.

Skoene skal helst ikke stå for varmt eller for koldt, men opbevares optimalt ved stuetemperatur.