Hvorfor skal man pleje sine sko? 

Da sko dagligt bliver udsat for slitage, anbefaler vi vores kunder at gennemføre denne anbefalede plejerutine med jævne mellemrum.

 

Hvad betyder med jævne mellemrum? 

 

Ved daglig brug af skoen anbefaler vi at gennemføre en plejerutine hver 14. dag – Vind og vejr spiller også en afgørende rolle i forhold til, hvor ofte det er nødvendigt.

 

Herudover anbefaler vi, at man giver sine sko en pause således, at man ikke går med de samme sko hver dag. Dette skyldes at den fugt/kondens som foden afgiver ikke når at tørre i den korte rum tid, inden du tager skoen på igen. Dette kan desværre være årsag til at skoen får en kortere levetid og hurtigere bliver slidt/udtrådt.

 

Pleje af sko i glat læder: Vi anbefaler at alle lædersko imprægneres 2-3 gange inden brug. 

 

Hvordan vedligeholder jeg bedst en lædersko?  

Vi anbefaler, at man enten vælger en kombination af imprægnering og skocreme eller læderfedt.

Da læderfedt og skocreme ikke mixer godt, bør man vælge enten eller. 

 

Du kommer rigtig langt med en kombination af imprægnering og skocreme. Skocreme er super godt til at pleje, opfriske farven og fugte skindet (holde læderet smidigt). Vær dog opmærksom på, at skocreme kun må benyttes til glat læder. 

 

Hvad hvis jeg vil bruge læderfedt? 

Læderfedt er super fint og kan sagtens bruges på alle vores sko i glat læder. Vær opmærksom på at skindet kan blive en tand mørkere når det har fået en gang læderfedt. Ved brug af skocreme er fordelen at man samtidig kan få frisket farven op (for det optimale farve resultat). Hvis man bruger læderfedt, behøver man ikke at imprægnere, da det lægger en beskyttende hinde om læderet.

 

Ruskind(Nubuck): Vi anbefaler at alle ruskindssko imprægneres 2-3 gange inden brug. 

 

Hvordan vedligeholder jeg bedst en ruskindssko? Du kommer rigtig langt med imprægnering og ruskindspleje. Ruskindspleje er super godt til at pleje, opfriske farven og fugte ruskindet. Vær dog opmærksom på, at ruskindspleje skal duppes forsigtigt ind i ruskindet. 

 

Lak: Lak overflader er relativt ”nemme” og vedligeholdelsesfri. Man kommer langt med en fugtig klud til at fjerne smuds og snavs. Herudover er det en rigtig god ide at investere i en lakpleje.

Man skal dog være opmærksom på at såfremt man får lavet en ridse i lakoverfladen, så kan man ikke gå ind og reparere/pudse lakken op – som man ofte kan på en almindelig læderoverflade.

Opbevaring: ANGULUS sko er lavet af naturens materialer. Derfor er en korrekt opbevaring vigtig i forbindelse med skiftende sæsoner.

 

Har du et par sko du vil pakke væk, kan følgende vejledning følges:

Rengør støvlen samt sålen. Overlæderet kan tørres af med en fugtig klud. Lad støvlen tørre. Spray overlæderet med en protector spray og læg dem i skoæsken til opbevaring.

Skoene skal helst ikke stå for varmt eller for koldt. 

 

 

Nice to know

 

  • Opbevaring? Skoæsken er med sit tørre klima, det bedste sted at opbevare sine sko.
  • Klistrer rågummisålen? Dette kan nemt klares hos en skomager. Skomageren kan fjerne et tyndt, tyndt lag af rågummisålen og herefter påføre talkum
  • Hårde såler? Da rågummi er et naturprodukt, kan det reagere på både varme og kulde. Oplever du at rågummisålen bliver hård, så kan dette løses ved at stille skoen på en radiator under opsyn i ca. 30-60 minutter, eller til de er bløde og fleksible igen.
  • Afsmitning? En mørk sko kan afgive farve, derfor kan man med fordel anbefale at man bruger en mørk strømpe i skoen det første stykke tid.

 

Toggle Nav

Til toppen