FAQ
Hvilken størrelse skal jeg vælge?
Hvordan måler jeg barnets fod?
Skal jeg vælge en bred eller smal model?
Hvad er forskellen på begyndersko og sko til børn?
Hvornår skal jeg købe barnets første sko?
Hvad er ANGULUS tex?
Er vinterstøvlerne vandtætte?

Størrelsesguide: Få købt den rigtige størrelse

Det er vigtigt at få købt den rigtige størrelse. Er skoen for stor får barnet ikke den rette støtte, og man kan opleve at barnet snubler. Er størrelsen for lille, vil barnet hurtigt vokse ud af den.
Sko og sko-størrelser er forskellige, så man kan ikke regne med, at barnet blot skal have en størrelse større end sidst købte sko. Mål derfor altid barnets fod inden der købes nye sko.
Nogle sko er lavet til smalle fødder og andre til brede fødder. Skoene kan se meget ens ud, så det er vigtigt at tjekke hvilken pasform skoen har. Køber man sko på vores webshop kan man i teksten ved hver enkelt sko, læse hvilken pasform skoen har.

Skoens indvendige mål

På alle børnesko på ANGULUS.dk kan du se skoens indvendige mål (målene kan variere fra model til model). Det indvendige mål er skoens indvendige længde fra hæl til tå. Som udgangspunkt anbefaler vi et voksetillæg på 1,3-1,5 cm på børnesko, og 1-1,2 cm på begyndersko. ANGULUS begyndersko har en tyndere sål, og har som oftest en lidt højere hælkappe end ANGULUS sko til større børn. Dette gør at de er fleksible og giver en god støtte - og dermed er lettere at lære at gå i. 

Et lille tip! Det er en rigtig god idé at starte ud med en tynd strømpe i sandalerne de første 14 dages tid. Vores sandaler er lavet af læder, hvorfor det lige skal have tid til at forme sig, og tilpasse sig efter foden, inden de små bare fødder skal i.

Sådan måler du barnets fod

Du kan selv måle dit barns fødder. Det er vigtigt, at barnet står op, og lægger vægten helt ned på den fod, der måles. Husk altid at måle begge fødder, da det er meget normalt at der kan være lidt forskel. Hvis barnet krummer tæer, så gå en lille tur og mål igen.

Stil dit barns fod med hælen op ad væggen (enten på et målebånd eller et stykke papir). Tegn en streg foran den længste tå og mål herefter længden. Det er normalt at der er lidt forskel på fødderne, men er der mere end 2 mm til forskel, så mål igen for en sikkerheds skyld.
Få hjælp i butikken eller kundeservice

 I ANGULUS butikken på Sværtegade 10, 1118 Kbh K står vi klar til at hjælpe med at måle dit barns fod og finde skoen med den rigtige pasform til dit barns behov. Du kan også booke en tid i butikken, så er du sikret ½ times rådgivning og vejledning.

Toggle Nav

Til toppen